Liefhebber

Goedendag, mijn naam is Dirk Altenaar, 50 jaar jong en wonende te Giesbeek in Gelderland.

Ik speel nu 4 jaar in Giesbeek met de duiven en gaat best wel lekker tot nu toe. Mijn duiven  speel ik op het nest omdat ik maar klein hokje heb van nog geen 5 meter, dus ik geen ruimte heb om dubbel weduwschap te spelen,en daarom heb ik voor het nestspel gekozen. Wat me trouwens ook goed bevalt.

Ik probeer altijd hele koppels op een overnachtvlucht te spelen.

De duiven die ik heb komen het meeste van mijn vader W. Altenaar uit Soest, die heeft mij van kinds af aan veel heeft bijgebracht. De successen die ik op het moment heb gehaald dank ik toch aan zijn wijze lessen en tips. Wat hij met zijn duiven heeft gepresteerd is echt top. Hij is voor mij nog steeds een voorbeeld. Dan heb ik nog een broertje Theo Altenaar, die zich ontfermt met de jonge duiven bij mijn vader. En dat gaat ook super goed dit jaar bijvoorbeeld; 1ste keizergeneraal in Fondclub Gooi en Eemland.

De duiven waar ik mee speel komen uit de lijn "Black-Gigant". Willy Driessen, Guus van Aken, en het oude soort van Jan te Pas uit Ulft. Verder heb ik wat duiven van Harry Lucassen, die bij mijn vader vele kopprijzen heeft gevlogen op de nationale overnachtvluchten. De laatste aanwinsten zijn allemaal van Ko van Dommelen, de meeste uit de "Paasborst"-lijn. Waaronder 4 halfbroers en rechtstreekse uit de "Paasborst". Deze duiven heb ik via Geert Zonneberg uit Rheden kunnen bemachtigen en nu maar hopen dat het gaat pakken met kruisingen met onze eigen duiven.

Nou voor de rest zou ik zeggen, veel kijkplezier op mijn site.